1403/10/10 - فرخ مهر: بعضی مصوبههای مجلس به «ایرانهراسی» دامن میزند
هفته گذشته اعضای هیات مدیره جامعه حرفهای هتلداران ایران در هتل باباطاهرتهران میزبان معاونان سابق و جدید گردشگری کشور بودند.
به گزارش «سفر امروز» در این نشست هتلداران مهمترین مسایل و معضلات حال حاضر صنعت هتلداری و گردشگری کشور را با انوشیروان محسنی بندپی، معاون جدید گردشگری کشور در میان گذاشتند.
چالشهای واحدهای اقامتی به سبب قانون حجاب و عفاف، ضعفهای موجود در زمینه آموزش و منابع انسانی در بحث گردشگری و فعالیت گسترده واحدهای اقامتی دولتی که شرایط سختی را برای بخش خصوصی رقم زده است، از جمله نکاتی بود که در این جلسه مطرح شد.
چالشهای مرتبط با قانون حجاب و عفاف گریبانگیر بخش گردشگری:
محمدعلی فرخ مهر، رییس جامعه حرفه ای هتلداران استان تهران در این نشست، گفت: در خصوص مساله ایران هراسی در این مدت زیاد صحبت میشود اما برخی مصوبههای مجلس به این مساله دامن میزند. به نظرم رفع ایرانهراسی باید از داخل کشور شروع شود تا مانع خروج گردشگران ایرانی از ایران شویم. باید به گونهای عمل شود که گردشگران ایرانی به جای رفتن به کشورهایهای خارجی جذب جزایر ایرانی نظیر کیش، هرمز، مناطق شمالی و سایر مقاصد گردشگری ایران شوند. پرسشی که امروز وجود دارد این است که چرا این خیل عظیم گردشگران ایرانی از کشور خارج میشوند و در این رابطه از مجلس درخواست داریم که این مساله را بررسی کند.
او افزود: به نظرم اگر مساله نوع پوشش یک مقداری بهتر مدیریت میشد، شاید خیلی از گردشگران ایرانی به کشورهای همسایه نمیرفتند. برای مدتی حواشی این مساله تا حدودی کاهش یافته بود و باتوجه به این مساله و نیز گران تمام شدن سفرهای خارجی، گردشگران ایرانی واقعا برای مدتی کمتر به سفرهای خارجی میرفتند اما مجلس مصوبهای را آورد که باردیگر مسالهساز شد. من شخصا در خصوص لایحه حجاب و عفاف به آقای قالیباف نامه نوشتم. توجه داشته باشید که قانون حجاب و عفاف چند مساله ایجاد میکند، نخست آنکه هتلداران را با مردم درگیر میکند. در درجه دوم باید توجه داشت که این قانون میتواند زمینهساز هدایت شدن مردم به واحدهای اقامتی غیرمجاز باشد. در واقع در شرایطی که واحدهای اقامتی غیرمجاز داشتند کمرنگ میشدند اما با مصوبه اخیر بار دیگر تالارهای حاشیهای و خانهمسافرهای غیرمجاز شکل میگیرند.
ضعف در آموزش و منابع انسانی حوزه گردشگری:
رییس جامعه حرفهای هتلداران استان تهران در ادامه ضمن اشاره به مشکلات موجود در زمینه مسایل مرتبط با آموزش و نیروی انسانی حوزه گردشگری، گفت: در مورد مسایل مرتبط با آموزش و نیروی انسانی بخش گردشگری واقعا مشکل داریم و مسایل مرتبط با نیروی کار به سبب حواشی مرتبط با اتباع افزایش یافته است. به هر حال بخشی از برخی از کارهای خدماتی توسط اتباع انجام میشود و مسایل مرتبط با آنها نیاز به شفافسازی قانونی دارد.
او در ادامه ضمن اشاره به مشکلاتی که در زمینه مصرف قلیان در هتلها وجود دارد، گفت: در سفرهخانهها و اماکن بسیاری در سطح شهر، قلیان سِرو میشود اما مشخص نیست برچه اساسی در مورد این موضوع با هتلها برخورد میشود. در سالهای قبل آقای ضرغامی، وزیر پیشین گردشگری تا حدودی این موضوع را حل کردند. به هر روی باید پذیرفت که هتلها مهمانان داخلی و خارجی دارند که لازم است به جای آنکه برای سرو قلیان به قهوهخانه هدایت شده و احیانا در آنجا دچار مشکل شوند، در هتل به آنها خدمت مورد نیاز ارایه شود. هتلها هم سِرو قلیان را صرفا به سبب کامل بودن چرخه خدمات ارایه میدهند و انتظار میرود این نکته در نظر گرفته شود.
معضلی به نام واحدهای اقامتی دولتی:
حسن سیادتان، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران و رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز در جریان نشست هتلداران با معاون گردشگری، ابراز داشت: یکی از چالشهای اصلی بخش خصوصی هتلداری ایران واحدهای اقامتی دولتی است. این در حالی است که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است که وزارتخانههای دولتی حق ایجاد واحدهای اقامتی را ندارند. من در این خصوص با نمایندگان شیراز هم نامهنگاری کردهام و اعلام کردهاند که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید موضوع را پیگیری کند.
وی افزود: در حال حاضر در استان فارس تعداد واحدهای اقامتی دولتی با واحدهای اقامتی خصوصی همسان است و در استان مازندران نیز این وضعیت وجود دارد. این مراکز اقامتی دولتی، مخارج سنگینی هم برای دولت دارد و به نظرم وزارت گردشگری میتواند این موضوع را با نامهنگاری با مجلس پیگیری کند. (به گزارش سفر امروز)