چهار شنبه 25 مهر 1403
جزئیات خبر
1403/07/16 - ایمانی خوشخو: بخش خصوصی گردشگری توجه ویژه می‌‎خواهد
به تازگی خبر تشکیل شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام شد.
به گزارش «سفر امروز» در این شورا چهره‌های شناخته شده حوزه‌های سه‌گانه وزارتخانه حضور دارند. از آن جمله سید محمد بهشتی، نخستین رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مسعود سلطانی‌فر رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پیروز حناچی شهردار پیشین تهران، جمشید حمزه‌زاده رییس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران، محمدحسین ایمانی خوشخو، عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ و بسیاری دیگر از چهره‌های نام آشنا و پیشکسوت. حضور تعداد بالای چهره‌های اثرگذار حوزه‌های سه‌گانه وزارتخانه این امیدواری را ایجاد کرده است که وزن این چهره‌ها و شناخت بالای آنها از حوزه‌های فعالیتشان بتواند زمینه بررسی‌های کارشناسی و مشورت‌های راهگشا را در وزارتخانه فراهم کند.
سید رضا صالحی امیری، وزیر گردشگری انگیزه تشکیل این شورا را پایانی بر فردگرایی و ایجاد گفتمان سازی عنوان کرده است. در شیوه‌نامه شورای راهبردی نیز بهره‌مندی از تجارب و ظرفیت‌های علمی و تخصصی کشور و ایجاد انسجام و هماهنگی در نظام مدیریت و برنامه‌ریزی وزارتخانه از دیگر اهداف شورای راهبردی عنوان شده است.
آنچه در ادامه می‌خوانید، گفت‌وگوی اختصاصی «سفر امروز» است با محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر کارگره گردشگری شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی. در این گفت‌وگو از او درباره جایگاه، اهداف و ظرفیت‌های این شورا و نقشی که می‌تواند در حوزه‌های تخصصی مربوطه داشته باشد پرسیدیم. در کارنامه این عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ، مسئولیت‌های مختلفی دیده می‌شود از جمله دبیری شورای فرهنگ عمومی کشور و ریاست کمیته برنامه‌ریزی گردشگری وزارت علوم.
در روزهای آتی گفت‌وگوی «سفر امروز» با دیگر اعضای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم منتشر خواهد شد.
تشکیل شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حضور چهره‌های باسابقه و سرشناس باعث شده که حساسیت فعالان این سه حوزه افزایش یافته و تمایل داشته باشند در مورد جزییات اهداف و برنامه‌های این شورا و تاثیری که می‌تواند داشته باشد اطلاعات بیشتری کسب کنند. به عنوان یکی از اعضای این شورا،جایگاه و میزان اهمیت آن را چگونه می‌بینید؟
به نظرم این شورای راهبردی می‌تواند از چند جهت مهم باشد؛ نخست آن‌ که حوزه گردشگری ذاتا یک حوزه فرابخشی است و به بسیاری از دستگاه‌ها مربوط می‌شود. تمام کشورها سعی می‌کنند که با مرکزیت گردشگری بتوانند این ارتباط فرابخشی را برقرار کنند تا صنعت گردشگری بتواند به شکلی مطلوب حرکت کند. به هر صورت باید در نظر داشت که اگر صنعت گردشگری عملکرد خوبی داشته باشد، می‌تواند بر سایر بخش‌ها هم اثرگذاری مثبت ایجاد کند.
در مرحله دوم باید در نظر داشت که در کشور یک شورای عالی گردشگری در بالا داریم که معاون رییس جمهور و رییس جمهور در این شورا حضور می‌یابند اما این شورا جلسات زیادی را برگزار نمی‌کند. بنابراین لازم است که یک جایی مسائل کارشناسی را بررسی کند تا خوراک مناسب برای شورای عالی تامین شود و این‌طور پیش‌بینی شده که شورای راهبردی وزارتخانه این مسئولیت را به انجام رساند.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اتصال حوزه‌هایی سه‌گانه تشکیل یافته و بسیاری از صاحب‌نظران به جمع شدن این سه در ذیل یک مدیریت واحد نقدهایی جدی وارد می‌کنند. فکر می‌کنید شورای عالی تا چه حد می‌تواند در زمینه انسجام‌بخشی به این حوزه‌ها و کمک به مدیریت واحد و در عین حال تخصصی هر سه حوزه کمک کند؟
به هر حال در این وزارتخانه سه بخش مجزا را در کنار یکدیگر قرار دادند البته نقدهایی در خصوص قرار گرفتن این‌ها در کنار هم وجود دارد اما این مسئله قانون است و باید از آن تبعیت شود.به هر صورت مدیریت واحد باید بتواند این سه بخش را در کنار یگدیگر به شکل مطلوب هدایت و مدیریت کند.
در شورای راهبردی کارشناسان و مدیران با تجربه حوزه‌های سه‌گانه وزارتخانه حضور دارند و این امیدواری وجود دارد که شورا دستاوردهای مطلوبی کسب کند و این دور از انتظار نیست. همه اعضا نیز تاکید دارند که شورای راهبردی وزارتخانه فعالیت مستمر داشته باشد و سه گروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز ذیل شورا تشکیل شده است که به پیشبرد فعالیت‌ها کمک می‌کند.
به نظر شما شورای راهبردی وزارتخانه چه تاثیراتی می‌تواند بر پررنگ‌تر شدن نقش بخش خصوصی گردشگری کشور داشته باشد و آیا برنامه‌ای برای پرداختن شورای راهبردی وزارتخانه به خواست‌های به حق این بخش در جهت تفویض اختیار به تشکل‌های واقعی بخش خصوصی، وجود دارد؟
در خصوص تاثیراتی که این شورا می‌تواند بر تفویض اختیار به تشکل‌ها و پررنگ‌تر شدن نقش بخش خصوصی حوزه گردشگری داشته باشد، بای بگویم، یک اصل مشخص در گردشگری تمام دنیا این است که بار اصلی همواره بر عهده بخش خصوصی است و بخش دولتی فقط نظارت و برنامه‌ریزی انجام می‌دهد.
بنابراین اگر بخواهیم گردشگری کشور توسعه پایدار داشته باشد ضرورت دارد به بخش خصوصی بیشتر توجه کنیم و اهمیت دهیم. در جلسات آینده شورا هم بیشتر این بحث را دنبال می‌کنیم و تا جایی که می‌دانم شخص آقای وزیر هم به حمایت از بخش خصوصی قائل هستند. (به گزارش سایت خبری سفر امروز)


میدان هفت تیر - میدان بهار شیراز
ضلع شمال شرقی میدان - شماره 141
صندوق پستی : 1579617714
021-88865286
©2019 Tehran Hoteling, All Right Reserved