شنبه 24 آذر 1403
جزئیات خبر
1402/09/06 - آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی در هتل اسپیناس تهران/ فرصتی برای ادای دین به ایران بزرگ
میراث آریا: شروع مراسم ساعت ۱۸ اعلام شده بود اما از ظهر و حتی از پیش از ظهر دست‌اندرکاران برگزاری مراسم در هتل حضور داشتند و در حال چیدمان برنامه‌ها بودند. جالب این که هنوز ساعت ۱۶ نشده مهمانان همایش یکی یکی وارد هتل شدند. عقربه‌های ساعت ۱۷ را نشان می‌داد که تقریبا سالن پذیرایی پر شده بود و بعد از پذیرایی اولیه، مهمانان به سالن اصلی برگزاری مراسم هدایت می‌شدند.
بیش از ۵۰۰ نفر به این مراسم دعوت شده‌ بودند، از خیرین، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و افراد فعال در مشارکت‌های مدنی گرفته تا پیشکسوتان میراث‌فرهنگی، جمعی از هنرمندن و بازیگران و نیز اصحاب رسانه.
ساعت به ۱۸ که رسید، با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران مراسم رسما آغاز شد و بعد از آن حامد شاکرنژاد قاری برجسته فضا را به عطر قرائت قرآن معطر کرد.
حاشیه و متن آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی در هتل اسپیناس تهران/ فرصتی برای ادای دین به ایران بزرگ/ شبی که در تاریخ ثبت شد

در این مراسم سخنران‌های زیادی پیش‌بینی شده بود. اولین سخنران علی دارابی بود قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که ایده تشکیل این انجمن از اوست.
دارابی پشت تریبون رفت و درباره اهمیت تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی صحبت کرد و ایده تشکیل این انجمن را برای مهمانان تشریح کرد.
او در بخشی از صحبت‌های خود گفت: امشب آیین گشایش انجمن خیرین میراث‌فرهنگی ایران عزیز است و چه مبارک شبی است. همه شما بزرگواران از راه‌های دور و نزدیک آمده اید تا بگوئیم «میراث‌فرهنگی، هویت، پیشینه تاریخی و تمدن کهن و ممتاز ما ایرانیان است و بدان افتخار می‌کنیم. ما وقتی از ایران و تمدن با شکوه آن سخن می‌گوییم از بیش از ۷ هزارسال قدمت تاریخی و سابقه بیش از یک میلیون سال سکونت بشری در آن حرف می‌زنیم. کشوری که بیش از یک میلیون آثار تاریخی ارزشمند دارد که تا کنون فقط ۳۵ هزار اثر آن را توانسته ایم ثبت کنیم. ایران از حیث ثبت آثار در فهرست جهانی یونسکو جزو ۱۰ کشور نخست دنیاست.
دارابی افزود: ما می‌خواهیم با کمک شما این انجمن نیز بتواند منشأ خدمات جاویدان و ماندگار در عرصه میراث‌فرهنگی باشد. همانکه شاعر بزرگ ایران زمین ملک الشعرای بهار فرمود: دیگران کاشتند ما خوردیم / ما بکاریم و دیگران بخورند.ّ
صحبت‌های دارابی که به پایان رسید، نوبت به سخنرانی افرادی شد که برای سخنرانی به این مراسم دعوت شده بودند.
اولین سخنران از بین افراد دعوت شده، احد عظیم‌زاده بود تاجر فرش و سرمایه‌گذار حوزه گردشگری. او در سخنرانی خود به اهمیت صیانت از آثار تاریخی اشاره و اعلام کرد ۱۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و صیانت از آثار تاریخ اختصاص می‌دهد.
حاشیه و متن آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی در هتل اسپیناس تهران/ فرصتی برای ادای دین به ایران بزرگ/ شبی که در تاریخ ثبت شد
این اقدم ارزشمند عظیم‌زاده با استقبال و تشویق حضار روبه رو شد برای همین در ادامه نیز هر کدام از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران که پشت تریبون رفتند برای حمایت از آثار تاریخی و اختصاص کمک اعلام آمادگی کردند.
در این میان یک نفر از چهارمحال و بختیاری نیز اعلام کرد که مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان برای مرمت و نگهداری از آثار تاریخی اختصاص می‌دهد.
تخصیص این مبالغ از سوی کارآفرینان و سرمایه‌گذارن نیک‌اندیش و استقبال سایر سرمایه‌گذاران برای حمایت از آثار تاریخی نشان از این دارد که این انجمن گام اول را محکم برداشته است.
سخنران‌ها یکی یکی سخنرانی خود را انجام می‌دادند و هر کدام نیز قول‌های مساعدی برای حمایت از میراث‌فرهنگی می‌دادند.
حاشیه و متن آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی در هتل اسپیناس تهران/ فرصتی برای ادای دین به ایران بزرگ/ شبی که در تاریخ ثبت شد
حالا نوبت سخنرانی آخرین سخنران است. حسن ختام این مراسم سخنرانی مهندس سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.
او که پشت تریبون رفت از سرمایه‌گذاران و خیرین تشکر کرد گفت: با همسرم مشورت کردم و قرار شد من نیز مبلغ ۱۰ میلیون تومان به انجمن میراث‌فرهنگی اختصاص دهم و همسرم نیز گفته است اگر این ۱۰ میلیون تومان می‌تواند میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهد، به انجمن خیرین میراث‌فرهنگی کمک کنید.
همین سخنان مهندس ضرغامی باعث شد تا چراغ‌ها برای کمک به انجمن خیرین میراث‌فرهنگی یکی یکی روشن شود و این انجمن شروعی موفقیت‌آمیز داشته باشد.
مهندس ضرغامی اما در ادامه صحبت‌های خود به اهمیت تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی پرداخت و با قدردانی و تشکر از خیرین و سرمایه‌گذاران برای حمایت از میراث‌فرهنگی،گفت: بودجه‌ در حوزه میراث‌فرهنگی بسیار عدد پایینی است.‌ در مجموع ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه داریم که البته هنوز به دست ما نرسیده است. با توجه به ثبت ملی ۳۵ هزار اثر و با توجه به بودجه و اعتبارات دولتی به هر اثر روزی ۳۰۰ هزار تومان اختصاص می‌یابد. این آثار دارد از بین می‌رود و باید برای مرمت آن‌ها از کمک‌های مردمی استفاده کرد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه با بیان این که تشکیل انجمن خیرین میراث‌فرهنگی آغاز یک حرکت بزرگ در تاریخ ایران است، افزود: امشب یک شب تاریخی است و نام تک تک افرادی که آمدند و زیر این سقف باهم عهد بستند که میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهند، در تاریخ این سرزمین ثبت خواهد شد.
این صحبت مهندس ضرغامی حسابی به دل حاضران نشست و تشویق مداوم حاضران را به دنبال داشت.
حاشیه و متن آیین افتتاحیه انجمن خیرین میراث‌فرهنگی در هتل اسپیناس تهران/ فرصتی برای ادای دین به ایران بزرگ/ شبی که در تاریخ ثبت شد
پایان‌بخش این مراسم عکس‌های یادگاری و خوش و بش و صحبت دوستانه مهندس ضرغامی با جمعی از خیران، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، مهمانان و اصحاب رسانه بود.
بعد از صرف شام مهمانان یکی یکی از هتل خارج شدند. عقربه‌های ساعت از ۱۰ شب رد شده بود. در چهره مهمانانی که از هتل خارج می‌شدند شگفتی و شور خاصی دیده می‌شد. همه قبول داشتند که به قول مهندس ضرغامی امشب یک شب تاریخی است و اسم همه افراد که زیر این سقف باهم عهد بستند که میراث‌فرهنگی کشور را نجات دهند، در تاریخ این سرزمین ثبت خواهد شد. (به گزارش سایت خبری میراث آریا)


میدان هفت تیر - میدان بهار شیراز
ضلع شمال شرقی میدان - شماره 141
صندوق پستی : 1579617714
021-88865286
©2019 Tehran Hoteling, All Right Reserved